image1 image2 image3 image4 image5 image6

Myanmar ( Barma ) 2016|Cesta po Barmě z března 2016

Den 7: Pořád Chaungtha

Jak už název napovídá, ne vše se povedlo, jak mělo. Chtěli jsme se v neděli  vrátit od moře a pokračovat v poznávání, ale nedělní busy byly již vyprodané. Je to logické, že místní se po víkendu u moře vrací do města, ale jak mi dny splývají a nevím pořádně, co je za den, tak jsem si to neuvědomil. Mohli jsme buď jet s přestupem v Patheinu lokálními busy nebo den počkat. Rozhodli jsme se pro druhou možnost, protože těmi lokálními busy by to bylo na dlouho a to nemluvím o tom, kdyby nevyšel přestup v Patheinu a my tam zůstali přes noc. Tam možná není ani ubytování  pro cizince, protože co by tam dělali. Ono totiž ubytování provozovat není až takový problém, ale dostat povolení ubytovat cizince je zdlouhavé a nákladné byrokratické kolečko. 
Takže odjíždíme v pondělí ráno v 5:30 směr Yangon a pak pokračujeme na Inle Lake. 
Když jsem kupoval lístky na bus na hotelu, recepční mi oznámil, že dnes přijeli další Češi. Měl z toho druhé Vánoce, říkal to s takovým nadšením a pobavením, těžko popsat. Asi se to nestává zrovna často. 
Protože jsme měli spoustu času, šli jsme se projít na druhou stranu pláže. Tam je několik opuštěných resortů. Těžko říct, zda nevyšel podnikatelský záměr nebo skončila už sezóna, ale vzhledem k tomu, že na druhé straně pláže to místními jen žilo, nebude to asi ten případ. 
Jinak bungalovy našeho hotelu leží v bananovnikove plantáži, viz foto. Měli jsme je v ovocnem salátu a byly výborné. 
Proud jde jen v noci, cca od šesti do pěti, kdy je zapnutý generátor. A voda ve sprše spíše kape než teče a je pouze studená. 
A to nemluvim o tom, že nás na pláž nechtěly pustit husy nebo co to bylo. 

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.