image1 image2 image3 image4 image5 image6

Myanmar ( Barma ) 2016|Cesta po Barmě z března 2016

Den 21-(24)25: Ko Phayam

Protože se blíží konec našeho pobytu, tak jsme Ko Phayam pojali relaxacně - degustačně. Někteří se chtěli i trochu opálit, aby se nevraceli, jak ze Sibiře.

Takže víc jsme cestovali po jídelním listku - od Thai Pad, přes fried rice po různe druhy curry. Samozřejmě famózní dezertik Kluay Buad Chee, což je jednoduše řečeno povařený thajský banán v sladkém kokosovém mléce. Samozřejmě nesmím opomenout výborné shaky a džusy z čerstvého ovoce.

Výjimkou byl výlet do vesnice, jak jinak než za jídlem a nákupem a také podél pobřeží. Tam jako vždy skončila betonová cesta, tak jsme se kousek vydali po cesticce vyjete od motorek v místním porostu. Docela hezký výlet, který nám narušil had.

Ubytování v hotelu jsme měli domluvené na čtyři noci s tím, že se pak na dvě noci přesuneme na opačnou stranu ostrova. Zdravotní problémy a lenost rozhodli, že zůstaneme, kde jsme, ale k našemu překvapení bylo volno už jen jednu noc, tak tu druhou strávíme navíc v Ranongu.

JJ resort je fajn, místní jsou milí a ochotní, což je příjemná změna oproti Cashew resortu. Ale dle mého jediná výhoda, Ko Phayam je prostě už více turistický, už na vás porvavaji z restauraci, na každém rohu cestovka a čas od času se na pláži pořádají party. Jedna nás zrovna zastihla z úterka na středu, kdy byl úplněk a Němci, kteří tu jsou skoro vyhradnimi návštěvníky, to táhli u elektronické taneční hudby do tří do rána. I v bungalovu si člověk připadal, že je někde v klubu.

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.