image1 image2 image3 image4 image5 image6

Myanmar ( Barma ) 2016|Cesta po Barmě z března 2016

Den 10: cesta do Baganu

Dnes nás čeká přesun z Inle Lake do Baganu. Protože odjíždíme až odpoledne, domlouváme pozdní check-out. Ochota nic moc, nakonec domluveno za 5 USD. Ve výsledku platíme 5000 kyatu.

V Nyaung Shwe na taxi na ulici nenarazíte, tak domlouváme taxi v místní cestovce. Původně jsem uvažoval o shared taxi (sdílené), ale to jezdí jen jednou denně ráno. Objednáváme tedy standardní, domlouváme se na 15000 kyatech a že nás ve dvě hodiny vyzvedne u hotelu. Cena podle očekávání a pak že to nejde. Škoda, že na cestě z letiště jsou možnosti omezené.

Zabalíme a taxi přijíždí s předstihem. Řidič na letiste uhani, je vidět, že když se nehraje komedie pro turisty, že to jde.

Letíme opět s Air KBZ, tentokrát za 94 USD. Cílové letiště je Nyaung-U, což je kousek od Baganu. Letadlo má na příletu zpoždění a tak odletame s půl hodinovým zpožděním. V tu dobu odlétá několik letadel a na letišti nemají žádný informační systém, tak tam panuje mezi turisty, kterých je tam naprostá většina, chaos.

Let trvá 35 minut. Zatím ani jeden let nebyl poklidný, ale dnešní byl nejhorší. Před přistáním docela silné turbulence a letadlo se několikrát trochu propadlo. Závěrečný manévr ale už byl v klidu s hezkým výhledem na řeku a planinu s pagodami zalitou červenou září zapadajícího slunce.

Letiště je opět malé, I když dnes nás vyzvednou na těch pár metrů busy. Mimochodem letadlo bylo docela plné. Po příletu se hned platí turistický poplatek za vstup do oblasti ve výši 25000 za osobu. To je slušná pálka.

Domlouváme taxi,  cena je opět fixní, ale 7000 kyatu celkem jde. Poprvé máme klimatizované taxi, Mercedes, který by i v Čechách kdejaký taxikář záviděl.

Útočiště hledáme v Novém Baganu, který je kousek od starého a památky jsou tak na dosah. Bydlíme v Bagan Nova Guest House.

Včerejšek jsme završili výbornou večeří v Black Rose. Měl jsem River Prawn Curry (Curry s řícnimi krevetami). Objevil jsem také druhou značku piva. Po značce Myanmar tu mají také Mandalay. Myanmar je ale jednoznačně lepší. A na lepší trávení jsme dostali tamarindove bonbonky.

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.