image1 image2 image3 image4 image5 image6

Myanmar ( Barma ) 2016|Cesta po Barmě z března 2016

Den 28: cesta do Bangkoku

Tak v seznamu nejpredrazenejsich věci pro turisty máme po taxíku v Inle Lake nové vedení a je jím autobus na letiste v Ranongu. Obecně cokoliv je spojené s letištěm, je drahé.

Den dopředu jsme na hotelu domluvili odvoz na letiste dokud byla na recepci anglicky mluvící recepční. Obecně taxi je v Ranongu problém, tak máme domluvený autobus. Za 23 km nás to bude stát 200 bathu na osobu, což je děsivé. Třeba v Bangkoku na tuhle vzdálenost seženete celé taxi za polovinu ceny, tedy 200 bathu, bus by stál tak 50 bathu na osobu. No hold jiný kraj, jiný mrav. Turistů je v busu spousta, řekl bych všichni na tom letu, takže neoskubali jen nás. Jen by mě zajímalo, jak se na letiste dostali místní.

Bus nás má vyzvednout v 6:20, nakonec dorazí o deset minut dříve, ale uz jsme připraveni. Stavíme už jen v jednom hotelu a uhanime na letiste,kde jsme něco po sedmé. Do odletu tak máme něco přes čtyřicet minut.

Letiště je malinké, však denně přijímá jen dva lety z Bangkoku. Zato bezpečnost berou vážně. Trochu jsme se v Barmě namlsali, že nám vždy dovolili si ponechat malou vodu, tady obě půl litrovky odevzdávame a budeme sušit hubu.

Letíme se společností NOK air turbovrtulovym letadlem Q4000. Letadlem jsem letěl poprvé, ale během bezpečnostních instrukcí mě zaujalo, že nemá nafukovací vesty a že si máme v případě nehody vzít jako plovák spodek sedačky. V ceně letenky je 15kg zavazadlo a malý snack s vodickou, prostě bída. V Bangkoku pristavame za hodinu dvacet.

Taxíkem vyrážíme na hotel, vybrali jsme Royal hotel, ač to zní honosne a možná i někdy bylo, tak hotel má to nejlepší už několik desítek let za sebou. Obrovskou výhodou je ale poloha v historickém centru vedle Sanam Luang a kousek od Khao San Road. Památky jsou tak na dosah, hotel leží mězi pamatnikem demokracii a Grand Palace, je to kousek od přístavu a kousek do Chinatown, tedy kousek ke všemu, co člověk v Bangkoku potřebuje.

Po obědě vyrážíme na Democracy Monument a oběd v Khao San road. Ta je přes den mrtvá, tak se určitě vrátíme večer. Odpoledne pak jdeme  ke Grand Palace. Po cestě v Sanam Luang parku s překvapením zjišťujeme, že se tu koná půl maraton kolem parku, paláce a řeky a okolí je tedy částečně uzavřené. Nevadí, mrkneme chvíli na něj, docela hezká atmosféra běžců mezi nasvicenymi památkami. A jedna perlička z běhu. Z Palace, který je sídlem panovníků, odjížděl v době behu nějaký konvoj za doprovodu policejních aut a motorek a tak policisté běh na minutu a půl zastavili a po odjeti kolony se zase pokračovalo.

Večer pak jdeme na Khao San road, kde už to žije. Po standardní večeři dáváme jako dezertik červy se sojovou omáčkou.

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.