image1 image2 image3 image4 image5 image6

Myanmar ( Barma ) 2016|Cesta po Barmě z března 2016

Den 3: Singapore a přelet do Yangonu

Protože jsme ze Singapuru pokračovali nizkonakladovkou a měli tak let na zvláštní letence, ponechali jsme si na přestup dostatečnou rezervu. Tím se nám otevřela možnost podívat se do Singapuru, pokud nebudeme mít příliš velké zpoždění.

Buď jsme mohli vyrazit na vlastní pěst, což má sice své kouzlo, ale při tak krátkém čase by to bylo asi neefektivní nebo byla možnost využít Free Singapore Tour, kterou pořádá letiště Changi a letecká společnost Singapore Airlines na podporu cestovního ruchu.

K dispozici jsou dva okruhy, jeden přes den a druhý navečer. Vše je určené pro transferujici cestující, kteří mají alespoň pět hodin času. To jsme sice splnovali, ale tím, že jsme neměli navazující let na stejné letence a zavazadlo odbavene až do cílové destinace, celé se to zkomplikovalo. Pruvodkyni jsme ukecali, že se ke skupině připojíme až později a předtím si odbavime zavazadla. Jetstar umožňuje early check-in (odbavení až 24 hodin dopředu), což se hodilo, nemuseli jsme řešit úschovnu.

Účastnili jsme se okruhu Heritage Tour,  kde jsme v rychlosti projeli autobusem architektonické zajímavosti z koloniální doby, finanční centrum, Chinatown (čínské mesto) a malou Indii. Dvě zastávky byly pak v Kampong Glam,  což je arabská čtvrt a v Merlion parku, kde se nacházejí symboly Singapuru.

Večer už nás čekal přesun do Barmy do Yangonu. Let s Jetstar byl v pohodě, úplně bylo vyprodáno a cizince by se dalo napocitat na prstech ruky.

Imigrační na letišti formalita, tak jsme se brzy dostali ven. Vybíráme peníze v bankomatu, klasicky se účtuje poplatek 5000 kyatu za výběr  a tak dostáváme za 1 korunu asi 47 kyatu.

Na letiště kupujeme ještě předplacenou sim kartu na telefon s 550MB na internet za 4500 kyatu.

Na hotel odjíždíme taxíkem za 9000 kyatu (usmlouvano z 14000, chtělo ještě více smlouvat, ale dnes nebyla síla ).  Hotel Myint MMy at Guest House leží nedaleko centra a vyšel nas na 35000 kyatu se snídaní. To je docela dost, ale na Yangon je to celkem dobrá cena.

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.