image1 image2 image3 image4 image5 image6

Myanmar ( Barma ) 2016|Cesta po Barmě z března 2016

Vízum

Možností, jak získat vízum, je několik. Ne všechny jsou ale praktické.


  1. Ambasáda v Berlíně – Myanmar bohužel nemá v Praze zastoupení, tak je potřeba využít ambasádu v Berlíně. Představuje to jednu osobní návštěvu, 2 fotografie, 25 EUR poplatek, 10 EUR poštovné a vízum dostanete poštou za 3 týdny. Pro Moraváky cesta docela nepraktická, navíc doufat do poslední chvíle, že pošta pas po cestě neztratí, je dost nepraktické.
  2. Ambasáda v Bangkoku – v případě, že do Myanmaru poletíte přes Bangkok, tak je to docela praktická cesta, jak vízum získat. Bude vás to stát ale 3 pracovní dny v Bangkoku, dvě návštěvy ambasády, 2 fotografie a 24 USD.
  3. E-Visa. Poslední možností, kterou jsme využili, jsou e-visa. Je to sice nejdražší cesta, ale určitě nejpohodlnější, i když o ceně se dá diskutovat, protože nepotřebujete fotky, neplatíte poštovné a neztrácíte čas čekáním v Bangkoku. Cena je 50 USD. Na stránkách http://evisa.moip.gov.mm vyplníte formulář (osobní údaje + adresu prvního pobytu v Myanmaru), nahrajete fotku (klidně z mobilu, jen musí mít bílé pozadí a musíte se na ní tvářit jako na pasové) a zaplatíte 50 USD platební kartou. Osobně jsem měl problém zaplatit kreditkou, ale debetní kartou platba proběhla v pořádku. Na vyřízení víza mají až 3 pracovní dny, vízum jsme ale dostali po několika hodinách. Tedy nejedná se úplně o vízum, ale o dopis Visa Approval Letter potvrzující, že ho dostanete po příletu. A je tam jedno omezení. S tímto vízem můžete vstoupit do země jen na třech mezinárodních letištích – Yangon, Mandalay a Nay Pyi Taw. A ještě jedno upozornění. Na internetu je mnoho agentur, které vám vízum zprostředkují. Většinou za 25 USD, ale není to potřeba. Spíše tyto stránky využívají nepozornosti a neznalosti, vyplníte tam úplně stejný formulář a oni ho jen přepošlou.
Takto vypadá Visa Approval Letter

Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.